Shape Hunt je nová hra, ktorá vznika v softvérovej dielni slovenského startupu Hipstersaurus Rex Apps, ktorý je zameraný na vývoj hier pre mobilné zariadenia. Shape Hunt sa svojím konceptom vracia ku klasickým arkádovým hrám 80. rokov.

Hra je ale samozrejme poňatá súčasným trendovým štýlom, čiže od nej neodtrhnete oči. Vašou úlohou bude zničiť všetky bloky, a to orginálnym rotačným spôsobom. Hneď, ako sa vám podarí zničiť všetky bloky v modrom kruhu, svoju pozornosť musíte namieriť na ďalšie farebné kruhy a ich bloky. Hra si vyžaduje presnú koordináciu rúk s vašou pozornosťou. Hra pripomína legendárny titul Brick Breaker, ale namiesto pontónu budete ovládať samotný kruh s blokmi.

V hre môžete použiť rôzne špeciálne ťahy, ktoré vás posunú vpred, ale môžu vás aj zničiť. K dispozícii je tiež niekoľko herných bonusov a pomôcok, ktoré môžete počas hrania použiť. Ich počet je ale obmedzený, preto ich použitie zvážte. Hrať môžete nekonečný režim alebo mód, v ktorom sa budete pretekať s časom. Čím väčšia obtiažnosť, tým viac bodov získate. Počas hrania máte k dispozícii štyri životy, ktoré sa vám postupne doplnia po uplynutom čase. Titul Shape Hunt je určený pre všetky generácie hráčov a dosiahnutie najlepšieho skóre nie je podmienené žiadnymi in-app nákupmi. Sily sú teda vyrovnané.

shape_hunt (1)
© redakcia

Startup Hipstersaurus Rex Apps plánuje do konca roka 2016 vydať minimálne 3 nové hry rôzneho zamerania, pričom pôjde o úplne iné typy hier v porovnaní Shape Huntom, historicky prvou hrou. Startup vznikol len nedávno, v septembri minulého roka. Primárny vývoj hier pre mobilné zariadenia plánujú autori do budúcnosti rozšíriť aj o vývoj pre PC a hlavne čoraz viac nastupujúcu virtuálnu realitu.

shape_hunt1 (1)
© redakcia

Či už patríte k aktívnym alebo občasným hráčom mobilných hier, titul Shape Hunt určite stojí minimálne za vyskúšanie. Jeho stiahnutím podporíte slovenských vývojárov, ktorí budú veľmi radi, ak im zanecháte akúkoľvek spätnú odozvu. Tú im môžete zanechať priamo v obchode Google Play, u nich na oficiálnom webe alebo na Facebook stránke.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.HipstersaurusRexApps.ShapeHunt“]