Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge sa pýšia fotoaparátom, ktorý nemá v segmente smartfónov konkurenciu. Tento fakt narušil až nový HTC 10, ktorý prišiel s až nečakane dobrou výbavou, pričom práve jeho fotoaparát dobieha modely z Južnej Kórey.

Samsung si však len tak nenechá dýchať na chrbát. Podľa najnovších správ spustil vývoj CMOS foto snímačov, ktoré opäť posunú mobilné fotografovanie na ďalšiu úroveň.

Samotný senzor by mal byť veľký až 1/1.7″ a disponovať bude nízkym clonovým číslom na úrovni f/1.4. Pri rozlíšení číslo ešte nie je isté, no povráva sa, že hodnota bude niekde medzi 18 a 24 Mpx. Pre porovnanie, súčasný Galaxy S7 disponuje fotoaparátom, ktorý má snímač veľký 1/2.5″, clonu f/1.7 a 12 Mpx.

Prínos vývoja je jednoduchý. Na oveľa väčší snímač dopadne viac svetla a informácií, čoho výsledkom budú dokonalejšie fotografie s menším šumom a lepším dynamickým rozsahom. Použiteľnejšie budú aj snímky vyhotovené v zlých či dokonca nočných svetelných podmienkach. Hlavne fanúšikovia kórejského giganta by radi videli tento fotoaparát v blížiacom sa phablete Samsung Galaxy Note 6. To sa s najväčšou pravdepodobnosťou nestane. Samsung Galaxy Note 6 dostane do vienka fotoaparát z Galaxy S7 edge a ten, ktorý Samsung vyvíja uvidíme až v niektorom ďalšom kľúčovom zariadení Samsungu. Pokojne si môžeme počkať na Galaxy S8.

samsung-galaxy-s7-edge-9

Mobilné fotografovanie je čoraz viac obľúbeným koníčkom a výrobcovia to vedia. Lákať na svoj produkt prostredníctvom skvelého fotoaparátu je určite dobrá cesta a uvidíme, čo proti Samsungu postaví konkurencia. Huawei sa napríklad chytil Legendárnej foto spoločnosti Lecia a z tejto spolupráce určite vyťaží maximum.