Úvod Aplikácie Obchod Google Play v Q1 2016 zaznamenal 11,1 miliárd stiahnutí

Obchod Google Play v Q1 2016 zaznamenal 11,1 miliárd stiahnutí

0

V obchode Google Play sa nachádza cez 2 milióny aplikácií, ktoré čakajú na to, kým si ich niekto všimne a stiahne. Je celkom zaujímavé zamyslieť sa, že len pred šiestimi rokmi ich v Android Markete bolo len 30 000. Vývojári zaradili vyšší vývojový stupeň a chrlia jednu aplikáciu za druhou.

najstahovanejsie-aplikacieAplikáciu si je pred inštaláciou nutné stiahnuť a presne na to sa zamerala nová správa spoločnosti Sensor Tower, ktorá tvrdí, že Google Play zaznamenal 11,1 miliárd stiahnutí. Ide o 6,7 % medziročný nárast.

V obchode nájdete päťnásobne viac hier, než aplikácií, ktoré by sa dali zaradiť do kategórie „nástroje.“ Najväčší nárast na popularite zaznamenala kategória „Fotografia,“ v ktorej sa počet aplikácií medziročne navýšil o 20 %. Od začiatku januára až po koniec marca predbehlo sťahovanie hier sťahovanie nápomocných aplikácií štvornásobne.

Podľa dát spoločnosti Sensor Tower boli všetky tri najsťahovanejšie aplikácie klientmi sociálnych sietí. Na prvom, druhom a treťom mieste sa umiestnil Facebook Messenger, FacebookSnapchat. Na štvrtom mieste skončila hra Candy Crush Jelly Saga a na piatom Pandora. Medzi TOP 20 najsťahovanejšími aplikáciami sa objavil aj Instagram (na 7. mieste) či WhatsApp (na 12. mieste).

stahovanie-google-play