Úvod Tlačová správa O2 zvýhodňuje ceny roamingových služieb

O2 zvýhodňuje ceny roamingových služieb

1

Zákazníci O2 budú môcť od 30. apríla využívať novú roamingovú ponuku, ktorá sa dotkne cien volaní, posielania správ a využívania dát. Dôvodom sú nielen nové pravidlá EÚ pri stanovení cien za využívanie mobilných služieb v roamingu v krajinách EÚ, ale tiež zmena portfólia poskytovaných služieb.

Okrem využívania novej eurotarify, ktorá platí v O2 automaticky, môžu zákazníci využiť aj novú roamingová ponuku pri využívaní internetu. S dátovým balíčkom Internet na deň v zahraničí v cene 2 eur budú mať k dispozícii až 50 MB dát v krajinách EÚ, alebo 10 MB v druhej roamingovej zóne. Zároveň O2 od uvedeného dátumu upravuje aj zonáciu jednotlivých krajín.

„Spolu s novými pravidlami stanovenia cien eurotarify pripravilo O2 pre svojich zákazníkov aj zmeny v roamingovej ponuke pri využívaní dát v zahraničí. Po novom si zákazníci budú môcť aktivovať balíček Internet na deň v zahraničí, ktorý v sebe obsahuje separátne dáta pre pohodlné surfovanie v krajinách EÚ a druhej Zóny, uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa spoločnosti O2.

Eurotarifa

Od 30. apríla 2016 bude v platnosti nová regulácia zo strany EÚ, ktorá zvýhodní využívanie roamingu. Ceny hovorov, SMS a MMS budú účtované domácimi cenami, ku ktorým bude pripočítaný fixný príplatok. Zákazníci, ktorí doteraz využívali obľúbené roamingové balíčky EU Pas, EU Pas na deň a EU Internet, sa nemusia ničoho obávať, po deaktivácii existujúcich balíčkov budú môcť využívať ešte priaznivejšie ceny hovorov, správ a internetu v krajinách EÚ.

Internet na deň v zahraničí

Nový roamingový balíček Internet na deň v zahraničí, ktorý bude platný od 30. apríla obsahuje separátne dáta pre EÚ a pre krajiny zaradené do Zóny 2. V EÚ obsahuje balíček 50 MB a v druhej Zóne 10 MB. Balíček v sebe zahŕňa automatickú obnovu dát, ktorú je možné deaktivovať.

Nová zonácia krajín

O2 zároveň upravuje aj zonáciu jednotlivých krajín. Zóna 2 tak už po novom bude zahŕňať krajiny ako USA, Kanadu, či Švajčiarsko. V Rusku, Thajsku, Izraeli a na Filipínach budú upravené ceny hovorov a zákazníci v tejto zóne môžu využívať nový dátový balíček 10 MB za 2 EUR.

Služba Datalimit

V súvislosti s novou roamingovou ponukou O2 upravili aj službu Datalimit. K existujúcim notifikáciám, ktoré upozorňujú zákazníkov na prekročenie hranice 40 a 50 eur, pribudne ešte ďalšia, ktorá ochráni zákazníkov pred platením vysokých faktúr. Od 30. apríla dôjde všetkým zákazníkom notifikačná SMS aj po prekročení hranice 300 eur, ktorá ich upozorní na zvýšenú spotrebu. SMS má len informačný charakter, teda zákazník môže v roamingu surfovať aj naďalej.