Pred pár týždňami sme vás informovali, že kanadská spoločnosť BlackBerry sa chystá ešte v tomto roku zaútočiť na trh dvoma novými smartfónmi s OS Android, ktoré budú zapadať do segmentu strednej triedy.

Túto skutočnosť potvrdil priamo riaditeľ spoločnosti BlackBerry, John Chen. Zatiaľ sme sa, žiaľ, nedozvedeli nič o špecifikácii, no na verejnosti sa len čerstvo objavili fotografie, ktoré majú patriť práve chystaným smartfónom. Ich prevedenie korešponduje s predošlými informáciami, ktoré hovorili, že jeden smartfón bude výhradne dotykový a druhý ponúkne aj hardvérovú klávesnicu.

Zariadenia údajne nesú kódové označenie Hamburg a Rím, čo odzrkadľuje tradíciu spoločnosti v pracovnom názvosloví nových produktov podľa svetových miest. Zaujímavosťou je, že model s hardvérovou klávesnicou bude konštrukčne riešený ako celok. Očakávania smerovali skôr k prevedeniu vysúvacej konštrukcie podobne, ako pri vrcholovom smartfóne BlackBerry Priv.

Dotykový model „Hamburg“ by mal byť predstavený v druhej polovici tohto roka s cenou na úrovni 400 dolárov. Predstavenie by sa mohlo pokojne odohrávať na podujatí IFA 2016, ktoré sa koná v septembri v Berlíne.

blackberry blackberry

Investovali by ste svoje prostriedky do smartfónu BlackBerry alebo to má táto spoločnosť na trhu už zrátané?