Rick Osterloh, bývalý šéf Motoroly, už v spoločnosti Google pôsobil, a to v období, keď spoločnosť Google kúpila firmu Motorola. Po po odpredaji Motoroly čínskemu Lenovu Rick Google opustil, no teraz sa opäť vracia späť.

Jeho úlohou bude viesť novú hardvérovú divíziu spoločnosti Google. Aj keď je Google so svojím vyhľadávaním, službami a aplikáciami zameraný prevažne na online trh, jeho hardvérové produkty sú nemenej dôležité.

Pod jednou strechou tak bude prebiehať vývoj nových Nexus zariadení, Pixel chromebookov, Chromecastu a mnoho ďalších experimentálnych zariadení, ktoré na trhu uvidíme možno až o pár rokov. O potrebe hardvérového centra sa špekulovalo už v dávnejšej minulosti. Google naň dospel prirodzeným vývojom a centrum pomôže napríklad aj s ušetrením nákladov.

Rick Osterloh
Rick Osterloh

Už len práca sa dodávateľskými reťazcami bude jednoduchšia a lacnejšia, čo sa môže odzrkadliť aj na konečných cenách produkovaných zariadení. Google bude v tomto centre vyvíjať aj zariadenia pod hlavičkou „obývačka“.

Pravdepodobne pôjde o niečo zo segmentu inteligentných domácností a možno sa dočkáme aj smart televízora s logom Google, ktorý by mohol bežať na Chrome OS alebo Androide. O tom však môžeme len špekulovať. Nadchádzajúci Nexus smartfón má podľa predbežných správ vyrobiť spoločnosť HTC. Viac o chystanom Nexuse sa dočítate v –minulom článku-.