Batéria Samsungu Galaxy S3 zanechala po explózii v matraci peknú dieru
Školák v meste Kajaani (Fínsko) zažil nepríjemnú noc. Uprostred noci ho totižto zobudil požiarny alarm, ktorý sa spustil v jeho izbe po tom, čo miestnosť naplnil dym. Ten pochádzal z trojročného smartfónu Samsung Galaxy S3, ktorého batéria explodovala počas nabíjania.

Chlapec mal smartfón počas nabíjania so sebou v posteli. Zrejme sa s ním ešte večer hral, a následne ho nechal nabíjať a išiel spať. Smartfón po výbuchu zanechal v matraci doslova vypálenú dieru. Ide o veľmi nepríjemný incident, ktorý však chlapcova matka nebude riešiť.

Ako sama povedala, neplánuje kontaktovať poisťovňu alebo samotného výrobcu zariadenia. Domnieva sa, že by išlo o zbytočnú snahu vzhľadom na vek smartfónu Samsung Galaxy S3. Matka ako aj chlapec sa z nepríjemného zážitku poučili. Odteraz budú nabíjať smartfóny mimo ľahko zápalných materiálov, akými sú napríklad tkaniny a podobne. Momentálne nie je jasné, čo explóziu spôsobilo.

Už dávnejšie sa objavili podobné prípady, ktorých príčinou bolo nabíjanie zariadenia neoriginálnou nabíjačkou. Išlo hlavne o staršie smartfóny. Či tomu bolo tak aj v tomto prípade zatiaľ nie je jasné. Druhým faktorom mohlo byť samotné nabíjanie v posteli. Počas nabíjania môže stúpnuť teplota a ak bol smartfón umiestnený niekde pod matracom alebo vankúšom, izolované prostredie urobilo svoje.

Nech už to bolo akokoľvek, každopádne by sme sa mali vyvarovať používaniu lacných neoriginálnych nabíjačiek a smartfóny nabíjať v otvorenom priestore mimo horľavých materiálov. Niektorí opatrní jedinci dokonca odporúčajú smartfón nabíjať bez ochranného krytu alebo puzdra.