Dropbox je jedno z najobľúbenejších cloudových úložísk, v ktorom užívatelia radi uchovávajú okrem dokumentov hlavne fotografie a videá. Facebook Messenger prišiel s ďalšou novinkou, ktorá túto cloud službu integruje priamo do svojho rozhrania.

Dropbox nájdeme v ponuke rozšírení pre Messenger. V chatovacom okne stačí kliknúť na kontextové menu (tri body), ktoré nájdeme vedľa ponuky s emoji či zdieľaním polohy. Hneď v úvode sa nám zobrazí možnosť inštalácie rozšírenia Dropbox, ako aj napríklad rôzne .gif rozšírenia a podobne.

Po rýchlej inštalácii budete môcť odosielať súbory z tohto úložiska priamo v rozhraní Messenger aplikácie bez toho, aby ste ju museli opustiť, otvoriť Dropbox aplikáciu a odoslať súbor odtiaľ. Doteraz sme videli niekoľko rôznych rozšírení pre Facebook Messenger a nové budú stále pribúdať. Dropbox je zatiaľ ale najužitočnejšie a najinteligentnejšie implementované rozšírenie pre Facebook Messenger.

Z aplikácie Facebook Messenger sa stáva silný komunikačný nástroj, ktorý má ambíciu slúžiť aj pre inú, ako súkromnú komunikáciu. Cez Facebook Messenger môžeme v budúcnosti komunikovať s technickou podporou rôznych firiem alebo napríklad so svojou bankou či obľúbený internetovým obchodom.

messenger

Facebook Messenger príde s ďalšími ohlásenými novinkami zajtra. Facebook totižto už tradične organizuje výročnú vývojársku konferenciu s názvom F8, na ktorej bude informovať o svojich úspechoch, plánovaných novinkách či dlhodobých cieľoch. Podobnú konferenciu chystá aj Google. Konať sa bude približne o mesiac a tá je známa ako Google I/O.

Uvidíme, kam tieto popredné technologické spoločnosti za uplynulý rok postúpili a hlavne, akým smerom plánujú posúvať svoje produkty. Ak používate aplikáciu Dropbox a chatujete cez FB Messenger, určite rozšírenie vyskúšajte. Jeho používanie je veľmi intuitívne.