Úvod Nexus Nexus 6P V benchmarku sa objavila nová verzia Nexus 6P: Snapdragon 820, 4GB RAM...

V benchmarku sa objavila nová verzia Nexus 6P: Snapdragon 820, 4GB RAM a Android N na palube!

11
Nexus 6P

Nexus 6P je jeden z najlepších smartfónov minulého roka. V spolupráci s Google ho vyrobil Huawei, ktorý do neho vtesnal Snapdragon 810, 3 GB operačnej pamäte RAM a výborný zadný fotoaparát. Aj napriek tomu, že ho predstavili len v novembri 2015 sa už pripravuje jeho nástupca.

Ten má ponúknuť najnovší Snapdragon 820, teda procesor, ktorý bude schopný navýšiť výkon Nexus 6P na úroveň tohtoročných vlajkových lodí. Chýbať nebudú ani 4 GB operačnej pamäte RAM a najnovší Android N.

Aktuálne to však vyzerá tak, že na starosť si vyrobenie nového Nexusu zoberie HTC. To však neznamená to, že by Huawei nemohol vyrobiť vynovenú verziu úspešného modelu 6P. HTC však mal s Google podpísať zmluvu na dlhoročnú spoluprácu pri výrobe Nexus smartfónov. Čo však viete, možno ochranná známka „7P,“ ktorá bola udelená spoločnosti Huawei hovorí o novom Nexuse.

nexus6P

Ako môžete vidieť na screenshote vyššie, zariadenie poháňa štvorjadrový procesor Snapdragon 820 s jadrami o takte 1.59 GHz, grafický čip Adreno 5304 GB RAM. Čo je však zaujímavé, je označenie „Motherboard,“ teda matičnej dosky zariadenia ako „Marlin.“ Toto isté označenie sa využíva aj pri chystanom Nexuse. Doteraz sa však predpokladalo, že ide o Nexus od HTC.

Tak či tak, aktuálne je priskoro špekulovať o tom, kto vyrobí nový Nexus. Jedno je jasné, veľký Google na ňom určite maká, my si už len musíme počkať.