Úvod Výrobcovia Sony Android N pre developerov je dostupný už aj na Sony Xperia Z3

Android N pre developerov je dostupný už aj na Sony Xperia Z3

11
Aktualizácia na Android N bola doteraz dostupná len pre najnovšie Nexus zariadenia. Táto exkluzivita končí a ďalším oficiálnym zariadením je Xperia Z3 od Sony.

Android N je oficiálny názov ďalšej verzie Androidu. Aj keď všetky funckie vrátane celého názvu ešte neboli odhalené, Google už pred mesiacom spravil Android N dostupným pre vývojárov.

gsmarena_001

Nový Android N prináša multi-tasking (viac okien), vylepšený šetrný režim Doze a nové notifikácie. Android N vrámci Developer Preview bol doteraz dostupný len pre Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player a Pixel C. Dokonca Google už stihol vydať prvý update.

Zoznam zariadení sa po novom rozšíri aj o Xperiu Z3, konkrétne na modely D6603 a D6653 si môžete oficiálnou cestou nainštalovať najnovší Android. Tu je návod:

  1. Pripojte vašu Xperiu Z3 k PC pomocou USB kábla
  2. program Xperia Companion sa automaticky spustí
  3. Uistite sa, že Xperia Companion na vašom PC má minimálnu verziu 1.1.24 alebo vyššie. Ak nemáte, stiahnite si najnovšiu verziu tu
  4. Podržte ALT klávesu na vašom PC, kliknite na Oprava Softvéru (Software Repairs) na domovskej obrazovke a nasledujte inštrukcie
  5. Budete požiadaní, aby ste odpojili a vypli váš mobil, potom znovu pripojili počas držania spodného tlačidla hlasitosti a softvér sa začne nahrávať
  6. Môžete sa kedykoľvek vrátiť späť k výrobným nastaveniam tým, že sa pripojíte k Xperia Companion a spustíte Opravu Softvéru.

Logicky Android N neobsahuje Xperia launcher. Odporúčame však nainštalovať softvér len ak viete, čo robíte. Softvér nie je vo finálnej verzii, takže je možné, že natrafíte na chyby v systéme, preto neodporúčame inštalovať Android N na Xperii Z3, ak ju používate ako primárny telefón.

Ak ste si nainštalovali nový Android N, ste spokojní s novými funkciami?