Dnešný deň je v segmente smartfónov výnimočný. Dnes totižto uzrel svetlo sveta vôbec prvý smartfón na svete, ktorý vo svojich útrobách ukrýva 6 GB kapacitu operačnej pamäte RAM. Zariadenie však nepredstavil žiadny ostrieľaný hráč trhu, ale menej známy čínsky výrobca Vivo.

V konečnom dôsledku boli predstavené dve verzie zariadenia. Vivo Xplay 5 Elite je z dvojice nadupanejší. Vyrobený je z kovu, 5,43 palcový a po stranách zakrivený Super AMOLED displej s QHD rozlíšením chráni sklo Gorilla Glass 4. generácie. Aby toho nebolo málo, pod kapotou nájdeme čip Snapdragon 820 s nekompromisnou 6 GB operačnou pamäťou RAM a dokonca až so 128 GB interným úložiskom.

xplay5(1)

16 Mpx fotoaparát z dielne Sony (IMX298) sa chváli super rýchlym zaostrovaním a dvojtónovým LED bleskom. K nemu patrí aj 8 Mpx predný selfie snímač. Dual SIM funkcionalitu dopĺňa LTE konektivita, Hi-Fi štandard 3.0 alebo snímač odtlačkov prstov na zadnej strane zariadenia. Vivo Xplay 5 Elite bude pri živote držať 3600 mAh batéria aj s operačným systémom Android vo verzii 5.1 Lollipop.

xplay5(3) xplay5(2)

Vrcholová špecifikácia odzrkadľuje aj cenu. Tá je po prepočte 655 dolárov a smartfón sa začne predávať 8. marca v Číne. Ekonomickejšiu verziu Vivo Xplay 5 bez prívlastku Elite charakterizuje rovnaká konštrukcia, displej aj prevedenie fotoaparátu a interného úložiska. Rozdiel je v čipsete. Výrobca v tomto prípade siahol po jednotke Snapdragon 652 so 4 GB operačnou pamäťou RAM. Cena je v tomto prípade nastavená na 565 dolárov.