Úvod Operátori Teror v Bruseli: Operátori Orange aj Telekom sprístupnili bezplatnú komunikáciu

Teror v Bruseli: Operátori Orange aj Telekom sprístupnili bezplatnú komunikáciu

0
Určite ste dnes postrehli správy o teroristickom útoku v hlavnom meste Belgicka, v Bruseli. Útok sa odohral ako na letisku Zaventem, tak v metre mesta Brusel. Potvrdený počet obetí zatiaľ známy nie je. Belgické tlačové strediská informujú o 14 mŕtvych na letisku a o 20 mŕtvych v metre. Ďalšie osoby utrpeli rôzne zranenia. 

V Belgicku či priamo v Bruseli sa nachádza aj množstvo Slovákov, ktorí tam žijú, pracujú alebo študujú. Dvaja naši najväčší operátori sa rozhodli vyjadriť solidaritu všetkým obyvateľom Bruselu a sprístupnili do a z tejto krajiny hovory v bezplatnom režime.

Orange:  

„Z dôvodu udalostí, ktoré sa dnes ráno odohrali v hlavnom meste Belgicka sme sa rozhodli zrušiť účtovanie hovorov z a do Belgicka od dnešného dňa 22.3.2016 do štvrtku 24.3.2016. Veríme, že aspoň takto symbolicky pomôžeme zmierniť dopad týchto udalostí a uľahčíme komunikáciu našich spoluobčanov, ktorí žijú alebo majú blízkych v Bruseli.“

Orange sa rozhodol pridať aj možnosť bezplatného využívania svojich dátových služieb v Belgicku. Zákazníci ich môžu bezplatne využívať do polnoci 24.3.2016.

Telekom:

„Dovoľte nám touto cestou vyjadriť úprimnú sústrasť a solidárnosť s obeťami útokov v Bruseli. Vieme, aké dôležité je byť v ťažkých chvíľach v kontakte s najbližšími. Preto sme sa rozhodli zareagovať na katastrofu v Belgicku a na znak spolupatričnosti nebudeme zákazníkom účtovať volania a SMS medzi Slovenskom a Belgickom. Platí to pre všetky volania a SMS z Belgicka na Slovensko, zo Slovenska do Belgicka a takisto prijaté volania a SMS v Belgicku.

Táto zmena platí od 22.marca až do 4.apríla pre všetkých zákazníkov Telekomu bez ohľadu na to, či využívajú paušál alebo predplatenú kartu. Zákazníkom sa služby prestanú účtovať automaticky. V prípade, ak by bol zákazníkom s predplatenou kartou strhnutý kredit, bude mu spätne vrátený.“

Orange aj Telekom informovali o tomto výnimočnom komunikačnom režime na svojich sociálnych sieťach a prostredníctvom tlačových správ.