Ak si o pár rokov pozrieme nejaké „memoáre mobilných technológií“, bude v nich figurovať Vivo Xplay 5 Elite, ako vôbec prvý smartfón na svete so 6 GB RAM. Na škodu nie je ani druhé pomyselné inovačné miesto, pričom by ho mal obsadiť čínsky výrobca Meizu. 

Meizu, podobne ako Xiaomi, má povesť jedného z najlepších výrobcov čínskych smartfónov, ktorý dokáže ponúknuť nadštandardnú výbavu za veľmi prijateľné peniaze. V poslednej dobe sa čoraz viac hovorí o novej generácii vlajkového smartfónu, model Meizu Pro 6.

Dnes sa na povrch dostali nové informácie, ktoré hovoria, že Meizu Pro 6 bude ďalším smartfónom, ktorý ponúkne až 6 GB operačnej pamäte RAM. Pôjde o vrcholovú verziu so 128 GB internou pamäťou. 64 GB variant si bude musieť vystačiť so 4 GB RAM. K ďalším, už skôr známym parametrom, patrí FHD displej, čispet Exynos 8890, audio štandad Hi-Fi 3.0, užívateľské prostredie FLYMO OS založené na Androide Marshmallow a podpora rýchleho nabíjania.

Nedávno zverejnená snímka obrazovky dokonca naznačuje technológiu tzv. 3D dotyku. Displej bude citlivý na tlak podobne, ako posledné iPhone smartfóny alebo Huawei Mate S.

Meizu-PRO-6

Kedy konkrétne bude toto zariadenie predstavené je zatiaľ neznáme, určite to ale bude v najbližších mesiacoch.