Pápež František je asi najmodernejšia postava súčasnej svetovej cirkvi. Vôbec sa netají tým, že sa zaujíma o najnovšie technológie a neraz ho môžete vidieť s tabletom v ruke, na ktorom veselo „tweetuje“ svoje myšlienky. 

Jeho Twitter účet sleduje približne 8,8 milióna používateľov tejto sociálnej siete a pápež sa chystá vstúpiť do ďalšej sociálnej siete. František sa koncom tohto týždňa objaví aj na Instagrame pod oficiálnym názvom @Franciscus. Veriaci sa tak môžu tešiť na selfie fotky obľúbeného pápeža, vatikánske #foodporn fotografie alebo iné zaujímavé zábery.

Pápež František sa už v minulosti vyjadril, že internet má veľký potenciál a môže napomôcť vybudovať spoločnosť, ktorá je zdravá a otvorená. Pápež František sa dokonca osobne stretol s kľúčovými osobnosťami tech biznisu, akými sú Eric Schmidt a Tim Cook.

AP Photo / Matt Rourke
AP Photo / Matt Rourke

Svoj vstup do foto sociálnej siete Instagram prerokoval aj priamo s jej zakladateľom, Kevinom Systromom. Spoločne diskutovali o tom, ako môžu fotografie spájať ľudí naprieč ich kultúrnym a spoločenským hraniciam.

Už teraz sme zvedaví na prvú fotografiu od pápeža a uvidíme, či nezabudne ani na #hashtagy.