Každému je jasné, že údaj o kapacite interného úložiska nikdy neodráža voľné miesto, ktoré môže samotný používateľ využiť. Stabilné miesto v úložisku zaberá operačný systém, nadstavba a predinštalované aplikácie.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge si môžete zakúpiť v 32 GB verzii. Jej štvrtinu však zaberá Android, TouchWiz a niekoľko predinštalovaných aplikácií. 8 GB je skutočne dosť a pokiaľ by Samsung ponúkal aj 16 GB verziu samrtfónu, išlo by o skutočný prešľap.

Pri 32 GB sa to dá akceptovať, pričom má Samsung eso v rukáve v podobe možnosti použiť až 200 GB pamäťovú kartu. Z tej však pri Samsungu nespravíte interné úložisko, čo je vlastne podstatná novinka operačného systému Android Marshmallow. Samsung túto možnosť zablokoval čo zdôvodnil tým, že podľa ich názoru chcú používatelia pam. kartu na jednoduché premiestňovanie súborov, akými sú napríklad fotografie, hudba, súbory a podobne. Samsung sa tak chcel ešte možno vyvarovať spomaleniam systému, ktoré majú pamäťové karty často na svedomí.

sd

Po prvých zahraničných testoch smartfónu to ale vyzerá, že na pamäťovú kartu si budeme môcť presunúť aj aplikácie. Týka sa to aspoň tých, pri ktorých túto možnosť vývojári povolili, a ktoré si nainštalujete dodatočne z obchodu Google Play. Samozrejme ak pamäťovú kartu zo smartfónu vytiahnete, premiestnené aplikácie prestanú fungovať.

galaxy-s7

Aj napriek poriadnemu balastu je teda Samsung Galaxy S7 veľmi použiteľný, čo sa interného úložiska týka. Nie je totižto pri smartfónoch nič horšie, ak vlastníte model, s ktorým ste nadmieru spokojní, no z ničoho nič vás obmedzí plná pamäť a nemôžete s tým nič robiť, iba vymazať obľúbený alebo používaný.