Úvod Novinky Android FOTO: Aké zmeny prinesie nadchádzajúci Android N?

FOTO: Aké zmeny prinesie nadchádzajúci Android N?

6

Vývojárska konferencia Google I/O, ktorá odštartuje 18. mája 2016 bude okrem iného patriť aj novej verzii systému Android N. Serveru Android Police sa podarilo nahliadnuť na rané screenshoty  notifikačného menu a menu nastavení. Samozrejme, nejedná sa o pravé screenshoty, ale o obrázky vytvorené na základe videnej reality.

Centrum notifikácií

V novučkej verzii Androidu N má mať vysúvacie menu notifikácií ešte plochejší dizajn a má zaberať celú šírku displeja. Rozložením jednotlivých prvkov tak trošku pripomína mobilný Windows – v hornom riadku budú v ponuke najdôležitejšie prepínače nastavenia (batéria, Wi-Fi..) a pri ťuknutí na šípku v pravom hornom rohu sa rozbalí ich kompletná paleta. Editačné tlačidlo naznačuje, že si užívateľ môže navoliť horné najdôležitejšie prepínače podľa seba. Môže si tak prispôsobiť menu notifikácií ako sa mu len bude páčiť.

Pozrite si obrázky, ktoré ukazujú rozdiely medzi aktuálnym Androidom a nadchádzajúcim Androidom N:

Notifikacie1
Vľavo: Aktuálne; Vpravo: Android N
Notifikacie 2
Vľavo: Aktuálne; Vpravo: Android N

Nastavenia

Zmeny dizajnu sa dotknú aj menu nastavení. Pod každou jednotlivou položkou v menu budú doplnené stručné informácie, napríklad koľko dát ste už minuli zo svojho dátového balíčka, stav pamäte či na akej úrovni je nastavený jas displeja.

nastavenia1
Vľavo: Aktuálne; Stred a vpravo: Android N

Prúžkom budú oddelené už len jednotlivé sekcie nastavení. V určitých nastaveniach má pribudnúť do ľavého horného rohu tzv. „hamburger“ pre rýchly prístup k položkám na hlavnej stránke nastavení. Dôjsť má aj k malým zmenám pri zoradení položiek, napríklad sekcia notifikácií a sekcia zvukov budú tvoriť jednu položku.

nastavenia2