Spoločnosť ASUS v auguste minulého roka predstavila cenovo dostupný smartfón ZenFone Max, ktorý exceluje vo výdrži na jedno nabitie. Dostupný je od januára na vybraných trhoch s cenou pohybujúcou sa niekde okolo 200 eur.

Práve výdrž na jedno nabitie je najväčším problémom dnešných smartfónov. Mnoho užívateľov radšej oželie poriadne výkonný čipset alebo elegantnú a veľmi tenkú konštrukciu zariadenia na úkor väčšej batérie a lepšej spotreby energie.

Na túto cieľovú skupinu sa zameral s modelom ZenFone Max výrobca ASUS. Smartfón disponuje 5,5-palcovým displejom so 720p HD rozlíšením, procesorom Snapdragon 410, 2 GB operačnou pamäťou RAM či 13 Mpx fotoaparátom. Esom v rukáve je až 5000 mAh batéria. Smartfón sa výkonom ani cenou nedá porovnávať s iPhone 6s Plus od Apple, v jednom aspekte ho ale výrazne prekonáva.

Pozrite si video, ktoré porovnáva výdrž oboch smartfónov. Oba boli pripojené výhradne na WiFi bez mobilnej konektivity a na oboch sa prehrávalo rovnaké online video s jasom displeja nastaveným na maximum.