Samsung Galaxy S4 prišiel pred pár rokmi so zaujímavou funkciou. Vďaka technológii NFC ste mohli na iné smartfóny Galaxy S4 zdieľať aktuálne hrajúcu hudbu, čím ste v podstate vytvorili akýsi audio systém, v ktorom všetky pripojené zariadenia hrali naraz tú istú skladbu.

V obchode Google Play sa s pozitívnymi hodnoteniami usídlila aplikácia AmpMe, ktorá robí v podstate to isté, no na akomkoľvek smartfóne. Stačí, ak si napríklad všetci na domácej párty nainštalujú túto aplikáciu a razom máte niekoľko reproduktorov.

Na hostiteľskom smartfóne spustíte playlist skladieb, ktorý bude synchronizovane hrať aj na ostatných pripojených smartfónoch. Pokojne môžete mať pripojené aj Bluetooth reproduktory. Obzvlášť skvelé je, že pridružené smartfóny nemusia byť pripojené na internet. Hostiteľský smartfón slúži ako WiFi prístupový bod, ktorý zdieľa dáta do ostatných pripojených smartfónov. Takýmto spôsobom môžete vytvoriť zo smartfónov mobilnú audio sústavu.

Aplikácia AmpMe je dostupná ako pre Android tak iOS zariadenia. Video nižšie vám ukáže, akým spôsobom funguje a odkaz do obchodu Google Play už klasicky nájdete pod ním.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amp.android“]