Fínski herní vývojári pri práci

V hernom priemysle sa točí obrovské množstvo peňazí, ktoré logicky generuje veľmi veľká základňa hráčov. V poslednej dobe sa viac do popredia dostávajú hlavne hry určené pre smartfóny a tablety. Dnes sa v podstate hrá každý, či už aktívne, alebo pasívne a príležitostne napr. pri čakaní na MHD.

Rôzne vývojárske štúdiá sa snažia prísť s čo najlepšou hrou, aby zaujala hráčov po celom svete. Doba Candy Crush Sagy už pomaly pominula a hráči uprednostňujú hry, ktoré sú graficky veľmi príťažlivé, obsahujú sociálne prvky, či prvky online interakcie.

Fínske vývojárske štúdio Supercell je hráčom veľmi dobre známe. Toto štúdio dnes oznámilo, že ich tri hlavné tituly hrá po celom svete cez 100 miliónov hráčov, čo je rozhodne veľmi vysoké číslo.

Konkrétne ide o hry Clash of Clans, Boom Beach a Hay Day, pričom poslednou hrou, ktorú vývojári uviedli do obchodu Google Play bol titul s názvom Clash Royale. Od nej pochopiteľne vývojári očakávajú podobný úspech a vyzerá to, že aj táto hra bude, či už skôr je veľkým hitom. Autori si pripravili krátke ďakovné video, v ktorom nájdete pár zaujímavých faktov o hráčoch týchto hier.

Aké hry hrávate najradšej vy?