Menej známy čínsky výrobca ZOPO dnes na podujatí MWC 2016 v Barcelone vyrukoval s novým zaujímavým smartfónom Speed 8. Ten ponúka elegantný dizajn a poriadnu špecifikáciu na čele s procesorom Helio X20.

Ide tak o vôbec prvý komerčne dostupný smartfón s desaťjadrovým procesorom. Zariadenie dokonca uviedol majster sveta v MotoGP Jorge Lorenzo. Okrem procesoru Helio X20 nájdeme v zariadení aj 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením, 4 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB úložisko.

Keď k tomu pridáme 21 Mpx fotoaparát Sony IMX230, 8 Mpx prednú selfie jednotku, USB konektor typu C, snímač odtlačkov a 3600 mAh batériu, dostaneme celkom slušný high-end smartfón. Zabudnúť nemôžeme ani na dual SIM funkcionalitu, 4G konektivitu alebo najnovší Android Marshmallow.


zopo_speed8

Našej redakcii bolo na podujatí MWC 2016 umožnené vidieť tento (vtedy ešte nepredstavený) model na vlastné oči. Pozrite si fotografie:

zopo-speed-8-5

 

 

zopo-speed-8-2

zopo-speed-8-3

Informácia „kedy a za koľko“ je zatiaľ neznáma. Cena však bude podľa povesti podobných výrobcov nastavená pravdepodobne veľmi priateľsky. Ak vás ZOPO Speed 8 zaujal, pozrieť si môžete v celku prepracované promo video, ktoré vás s ním zoznámi.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov