Xiaomi Mi 5 je popri Galaxy S7 a LG G5 ďalší, veľmi očakávaný smartfón. Jeho oficiálne predstavenie je naplánované na 24. februára, len tri dni po oficiálnom uvedení dvoch spomínaných top modelov z Južnej Kórey.

Tak ako pri Galaxy S7 a LG G5, aj pri Xiaomi Mi 5 sa už objavila slušná kôpka rôznych, viac či menej zaručených informácií. Hovorí sa napríklad o procesore Snapdragon 820, 4 GB RAM, najnovšie o 5,7 palcovom Full HD displeji či kovovom tele, ktoré bude po oboch stranách obopínať štýlovo zahnuté 2.5D sklo.

Istí si ale môžeme byť jednou vecou. Xiaomi MI 5 bude citeľne lacnejší ako „viac značková“ konkurencia v podobe Samsungu alebo LG. V kombinácii so špičkovo optimalizovaným užívateľským prostredím MIUI môže ísť, a zrejme aj pôjde, o jeden z najlepších high-end modelov tohto roka.

Otázkou stále zostáva fotoaparát. V dnešnej dobe Instagramu a selfie trendu je fotoaparát na smartfóne veľmi dôležitý. Moderné smartfóny v podstate vytlačili z trhu kompaktné fotoaparáty, ktoré sme ešte pred pár rokmi našli v každej rodine a bol povinnou súčasťou každej dovolenky či výletu. Dnes aj priemerný smartfón zo strednej cenovej skupiny dokáže zhotoviť veľmi obstojné fotografie. O high-end modeloch nehovoriac.

O Xiaomi Mi 5 sa hovorí, že bude vybavený 16 Mpx fotoaparátom, ktorý by mohol pokojne pochádzať z dielne japonského Sony. Foto snímače pre mobilné zariadenia tohto japonského výrobcu sú vždy spájané s veľmi dobrou kvalitou vyhotovených fotografií. Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa najnovšie objavili dva snímky, ktoré sú zhotovené práve smartfónom Xiaomi Mi 5. Síce nedisponujeme plnou kvalitou daných fotografií, zábery ale vyzerajú viac než dobre. Ku konečnému dojmu určite pridáva aj prostredie slnečnej pláže, kde boli zhotovené. Vyzerá to teda, že Xiaomi Mi 5 nebude zaostávať za konkurenciou ani svojim fotoaparátom. Pravdu sa ale dozvieme už za dva týždne.

Mi 5 Mi 5