Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 FOTO: Xiaomi Mi 5 rozobrali na poslednú súčiastku. Pozrite sa pod povrch...

FOTO: Xiaomi Mi 5 rozobrali na poslednú súčiastku. Pozrite sa pod povrch tohto čínskeho zázraku

8

Bez akýchkoľvek pochýb je Xiaomi Mi 5 jedným z najzaujímavejších zariadení tohtoročného kongresu MWC 2016. Niet sa čomu čudovať. Ponúka predsa krásny dizajn, obrovský výkon a už tradične nízku cenu. Na začiatok predaja čakajú státisíce prívržencov a tak sa ho jeden zo serverov, ktorý k nemu má prístup rozhodol rozobrať, aby sa pozrel či sú tvrdenia Xiaomi o jeho výbave skutočne pravdivé.

Inžinieri čínskeho giganta do útrob len 7,5 mm tenučkého tela natlačili samé prémiové komponenty, tak neváhajte a nahliadnite pod povrch keramického zadného krytu tejto novinky.

Ešte pred tým, ako sa pustíme na samotné obrázky zhrnieme tie najzaujímavejšie novinky, ktoré technici objavili. Prvým zaujímavým faktom je chýbajúci microSD slot. Smartfón však podporuje dve 4G+ (LTE-A) SIM karty a nechýba ani NFC čip, ktorý je jasne viditeľný na jednej z fotografií.

Technici si všimli aj to, že vnútornosti Mi 5 sú naskladané v troch vrstvách. Časť nad a pod batériou sa dá odstrániť pomocou odskrutkovania jednotlivých skrutiek, čím získate prístup k poslednej vrstve. Dosku plošných spojov podpiera kovový rámik. Prítomný Snapdragon 820 je zas prekrytý vrstvou teplovodivej pasty. V Mi 5 už nenájdete žiaden iný typ chladenia, čo teoreticky môže znamenať, že Qualcomm s ich Snapdragon 820 odviedol skutočne výbornú prácu, čo sa vytvárania tepla týka.

PREČÍTAJTE SI: Čínska novinka Xiaomi Mi 5 rozdrvila vo výkone Samsung Galaxy S7 a LG G5

Smartfón ďalej prichádza s 3 000 mAh batériou a čo je naozaj zaujímavé je to, že vymeniť si ju budete môcť relatívne ľahko aj vy. Majte však na pamäti, že takýto zásah do smartfónu poškodí záruku.

Ak sme vás dostatočne navnadili, neváhajte si pozrieť galériu z rozoberania nižšie. Chystáte sa kúpiť si Xiaomi Mi 5?

Xiaomi-Mi-5-1
Xiaomi-Mi-5-2
Xiaomi-Mi-5-3
Xiaomi-Mi-5-4
Xiaomi-Mi-5-5