High-end smartfón čínskeho výrobcu Xiaomi s označením Mi 5 bude predstavený 24. februára, čiže pár dní po konkurentoch Galaxy S7 a LG G5. O tomto smartfóne sa už objavilo niekoľko rôznych informácií, pričom kartami zamiešali najnovšie údaje zo štandardu GFXBench.

O Mi 5 sa povrávalo, že bude vybavený 5,2 palcovým displejom s poriadne jemným QHD rozlíšením. Testovací štandard GFXbench však prezrádza niečo iné. Xiaomi Mi 5 teda bude podľa všetkého vybavený 5,7 palcovým displejom s „iba“ FHD rozlíšením. Veľkosť displeja korešponduje napríklad so smartfónom Galaxy Note 4 alebo Note 5. Full HD rozlíšenie výrobca zvolil zrejme kvôli úspore energie, predsa len by sme ale radšej uvideli QHD panel.

Čo sa týka výkonu, pod kapotou sa zmena neudiala. Aj GFXBench uvádza model najnovšej procesorovej jednotky z dielne Qualcommu, čipu Snapdragon 820. Ďalej môžeme vidieť použitie 3 GB operačnej pamäte RAM pri 64 GB internom úložisku. Aj keď výpis neobsahuje záznam z fotoaparátov, očakávať môžeme 16 Mpx jednotku s clonou f/2.2 na zadnej strane a 8 Mpx snímač vpredu nad displejom. Okrem špecifikácie sa na verejnosti objavila aj snímka zadného panelu.

Mi5

Vyzerá to, že výrobca zvolil lesklý povrch, pravdepodobne vytvorený vrstvou zo skla. Spolu s kovovým rámom by tak išlo o akýsi štandard prémiových high-end modelov. Podobné spracovanie sme už videli pri top modeloch z dielne Samsungu alebo Sony.

mi5Aj keď je príliš skoro hovoriť o cene alebo dostupnosti, niekoľko informácií z prostredia výrobcu sa už objavilo. Tie najnovšie hovoria o cene, ktorá sa bude pohybovať okolo 2500 čínskych jüanov. To je po prepočte približne 340 eur.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny