Pred nejakým časom sme vás informovali, že pokroková výroba pamätí kórejského Samsungu umožní, aby mohli byť smartfóny budúcnosti vybavené až 6 GB operačnou pamäťou RAM. Priekopníkom pritom mal byť Samsung Galaxy Note6, ktorý bude predstavený až niekedy v septembri.

Teoretické prvenstvo kórejskému gigantovi vyfúkne čínsky výrobca Vivo, a to už zajtra. Jeho model Xpaly 5 bude vôbec prvým smartfónom na svete, ktorý bude vybavený 6 GB operačnou pamäťou RAM. Okrem toho špekulácie naznačujú 5,5 palcový displej s QHD rozlíšením alebo pohon v podobe nekompromisného čipu Snapdragon 820.

Len približne 24 hodín pred predstavením smartfónu sa na verejnosti objavili reálne fotografie tohto zariadenia, ktoré prezrádzajú jeho dizajn. Všimnúť si môžeme typický „Vivo“ dizajn s relatívne veľkými rámikmi, čo sa hornej a dolnej časti týka. Na zadnej strane nechýba snímač odtlačkov prstov alebo kapacitné tlačidlá pod displejom na prednej strane. Zaujímavosťou je mierne zakrivený displej po oboch stranách. Fotoaparát len mierne vystupuje nad profil zartiadenia a pravdepodobne bude pochádzať z dielne japonského Sony. Jeho parametre sú však zatiaľ neznáme.

Smartfón Vivo Xplay 5 by zrejme súťaž krásy nevyhral, no v podstate spĺňa všetky súčasné štandardy konštrukčného dizajnu moderných high-end smartfónov. Aj keď bude zariadenie pravdepodobne oficiálne dostupné iba v Číne, množstvo online predajcov ho bude schopných doručiť kdekoľvek na svete. Táto možnosť zaváži hlavne pri klasicky nízko nastavenej cene. Kompetné detaily sa dozveme už zajtra, pri oficiálnom predstavení.

Live-shots-of-the-Vivo-Xplay-5-leak Live-shots-of-the-Vivo-Xplay-5-leak (2) Live-shots-of-the-Vivo-Xplay-5-leak (1)