Pri pohľade na dnešné smartfóny si často uvedomíme, že všetky vyzerajú takmer rovnako. Väčší alebo menší kváder väčšinou čiernej farby a so šošovkou fotoaparátu na zadnej strane. Vo väčšine prípadov je rovnaké aj umiestnenie nabíjacieho konektora alebo jacku pre slúchadlá.

Samozrejme sa ale nájde aj pár zariadení, ktoré sú po dizajnovej stránke jedinečnejšie. Medzi ne patrí napríklad Galaxy S6 Edge so zakriveným displejom, LG G Flex 2 so zahnutým „banánovým“ profilom alebo BlackBerry Priv s hardvérovou klávesnicou.

Pokiaľ by sme ale hľadali zariadenie, ktoré dominuje výhradne dizajnom a spracovaním, určite by sme sa obrátili na Vertu. Luxusné materiály, ručné vyhotovenie a extravagantné tvary vás dokonale odlíšia od „spodiny“ a používateľov tuctových smartfónov. Daňou za to je však cena takýchto zariadení, ktorá často prevyšuje cenu malého nového auta.

Čínsky výrobca Ulefone už má na konte pár elegantne spracovaných smartfónov, ktoré sú veľmi konkurencieschopné, aspoň čo sa ceny týka. Najnovšia uniknutá fotografia (tit. foto.) chystaného zariadenia tohto výrobcu prezrádza, že Ulefone sa inšpirovalo práve vzhľadom zariadení Vertu. Teoreticky by sme tak mohli uvidieť dizajnovo odlišný smartfón s veľmi slušnými parametrami a hlavne s nízkou cenou.

Smartfón Vertu, ktorý sa zrejme stal inšpiráciou pre Ulefone

Priemyselné zdroje špekulujú, že Ulefone predstaví toto zariadenie na poduajtí MWC 2016 v Barcelone už o pár dní. Na takto prestížne technologické podujatia, akým je napríklad aj CES, ktoré sa koná v januári v Las Vegas, sa začínajú dostávať aj menej známi výrobcovia, hlavne z Číny. Konkurencia je samozrejme v tomto segmente veľmi vítaná. Teda aspoň zo strany konečných spotrebiteľov.