Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 ŠPECIFIKÁCIA: Toto všetko ponúkne chystaný Xiaomi Mi 5

ŠPECIFIKÁCIA: Toto všetko ponúkne chystaný Xiaomi Mi 5

4

Po viac než roku rôznych uniknutých informácií a špekulácií už o chystanej vlajkovej lodi najväčšieho čínskeho výrobcu smartfónov, Xiaomi Mi 5, vieme takmer všetko. Xiaomi doteraz oficiálne predával svoje zariadenia len v Ázii. Fakt, že sa ho chystá ukázať na tohtoročnom veľtrhu MWC 2016 by však mohol znamenať to, že by mohlo ísť o prvé Xiaomi zariadenia dostupné aj na medzinárodnom trhu.

Zaujíma vás, čo všetko tento zaujímavý kúsok ponúkne? Ste na správnom mieste. Práve dnes sa na internet dostala fotografia, ktorá má potvrdiť takmer všetky komponenty. Poďme sa na to teda pozrieť.

Podľa fotografie sa máme tešiť na 5,15-palcový displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov. Telefón bude poháňať výkonný 64 bit procesor Snapdragon 820 so štyrmi jadrami o takte 2.15 GHz. Bohužiaľ, o pamäti na fotografii nie je napísané nič. Predpokladáme však, že ponúkne aspoň 3 GB RAM64 GB úložisko.

Zadný fotoaparát má ponúknuť 16 Mpx rozlíšenie a optickú stabilizáciu obrazu doplnenú zaostrovaním pomocou laseru. Na prednej strane zas nájdeme 4 Mpx senzor. Dnešné informácie nepotvrdili prítomnosť displeja citlivého na tlak, ani verzie, ktorá by bežala na operačnom systéme Windows 10.

xiaomi-mi-5-specifikacie