Úvod MWC 2016 Sony Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA – ďalšie novinky...

Sony Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA – ďalšie novinky z MWC 2016

2

Spoločnosť Sony Mobile na podujatí MWC 2016 v Barcelone tak trochu prekvapila novou líniou smartfónou označenou ako „X“. Výrobca zostal verný tradičnému elegantnému dizajnu a pridal aj trochu prémiového kovu.

Zaujímavosťou je, že trojica nových zariadení má rovnakú uhlopriečku displeja. Ten má 5 palcov a ich zameranie sa sústredí na dlhšiu výdrž na jedno nabitie, pokrokový fotoaparát či nadpriemernú zvukovú výbavu. Prvým z trojice je model Xperia X.

Ako sme už spomínali, uhlopriečka displeja má 5 palcov a rozlíšenie 1080p Full HD. Pod kapotou nájdeme procesor Snapdragon 650, 3 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB internú pamäť aj s podporou pre pamäťové karty. Dominantou zariadenia je 23 Mpx fotoaparát s hybridným zaostrovaním, 24 mm objektívom a clonou f/2.0. Predná selfie jednotka má až 13 Mpx, 22 mm objektív a SteadyShot stabilizáciu obrazu. Výrobca sľubuje dvojdňovú výdrž najedno nabitie pri akumulátore s kapacitou 2,620 mAh.

Xperia-X

Zariadeniu nechýba aj funkcia rýchleho nabíjania alebo Hi-Res DNC audio podpora. Pracovať budete s Androidom v najnovšej verzii Marshmallow a rozmery smartfónu sú 69,4 x 142,7 x 7,9 mm pri váhe 153 gramov. K dispozícii bude čierne, biele, zlaté alebo ružové prevedenie.

Sony Xperia X Performance má z trojice najväčšie svaly. O výkon sa totižto postará procesor Snapdragon 820, pričom zostala zachovaná rovnaká kapacita úložiska aj operačnej pamäte RAM, ako pri predošlom zariadení (3 GB RAM, 32 GB ROM, microSD). Displej má podobne 5 palcov a 1080p Full HD rozlíšenie, 2700 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania aj v tomto prípade sľubuje dvojdňovú výdrž na jedno nabitie. Na zadnej strane nájdeme 23 Mpx fotoaparát schopný zachytiť aj 4K video, kde tento snímač dokáže pracovať s hodnotou ISO na úrovni až 12800. Predný fotoaparát má 13 Mpx.

Sony-Xperia-X-Performance

Ako jediný z trojice ponúka Xperia X Performance certifikáciu odolnosti voči vode a prachu, IP68. O prémiový dojem sa postará kovové prevedenie tela zariadenia.

Trio novej Xperia X línie uzatvára cenovo dostupnejší model. Xperia XA disponuje 5 palcovým displejom so 720p HD rozlíšením, poháňa ho procesor MediaTek MT6755 s 2 GB RAM a 16 GB úložiskom. Zadný fotoaparát má 13 Mpx, predný selfie snímač 8 Mpx.

Sony-Xperia-XA

Xperia XA nedisponuje snímačom odtlačkov prstov ani stereo reproduktormi a menšia je aj kapacita batérie. Tá má 2300. Poteší však najnovší Android Marshmallow.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov