Množstvo súčasných smartfónov poháňa procesorová jednotka z dielne spoločnosti Qualcomm. Ide o populárne čipy s označením Snapdragon. Čo sa týka inteligentných hodiniek, pre ne bol určený čip Snapdragon 400, ktorý bol však len upravenou verziou klasického procesora pre smartfóny.

Spoločnosť Qualcomm aktuálne predstavila nový čip, ktorý je od základu špeciálne navrhnutý pre inteligentné hodinky. Jeho názov je Snapdragon Wear 2100 a pravdepodobne bude spájaný s novou érou inteligentných hodiniek.

Procesorová jednotka je podľa dostupných informácií rozmerovo o 30 % menšia ako štandardne používaný čipset Snapdragon 400. Ešte lepšie znie o 25 % menšia energetická náročnosť. To v podstate znamená, že inteligentné hodinky budú už onedlho tenšie, menšie, resp. budú mať viac priestoru pre displej a vydržia pri živote dlhšie na jedno nabitie.

snapdragon-smart-watch

Snapdragon Wear 2100 nás neukráti ani o konektivitu. Samozrejmosťou je 4G LTE pripojenie, WiFi aj Bluetooth. Len chvíľu po oficiálnom uvedení čipsetu Snapdragon Wear 2100 sa spoločnosť LG vyjadrila, že nová generácia ich inteligentných hodiniek, ako aj ďalšie nostieľné technológie, budú poháňané práve touto jednotkou. LG má na svedomí napríklad veľmi vkusné smart hodinky Watch Urbane 2. Tie sa ale prestali predávať kvôli hardvérovej chybe.