Samsung Galaxy Note séria smartfónov je veľmi populárna. Charakterizuje ju hlavne dotykové pero S Pen, ktoré nájdeme v útrobách každého smartfónu z tejto línie. Ide pritom o funkcionalitu, ktorú prakticky v danej triede ponúka len Samsung, a to na veľmi slušnej úrovni.

Dotykové pero S Pen je každým rokom citlivejšie, presnejšie a softvérová výbava už ponúka pekné množstvo intuitívnych funkcií. S Pen ale môže mať ďaleko väčšiu využiteľnosť, ako len interakciu s displejom. Najnovší patent Samsungu poukazuje na to, že S Pen by sa dal využiť aj ako stojan pre smartfón.

S Pen by sme teoreticky vysunuli zo smartfónu len po určitú hranicu, ohli ho v miniatúrnom kĺbe o 90 stupňov a následne by podoprel s dané zariadenie. Takto by sme mohli sledovať videá alebo aj film v pohodlí bez improvizovaného opierania zariadenia o čokoľvek. Galaxy Note smartfóny vždy disponovali nadpriemernými veľkosťami obrazovky, preto sú pre konzumáciu video obsahu priam stvorené.

s-pen-styus

Na predstavenie nového Samsungu Galaxy Note 6 si ešte nejaký ten čas počkáme. Určite ale prinesie niečo zaujímavé a jednou z noviniek by mohol byť aj takýto univerzálnejší stylus.