Menej ako dva týždne pred oficiálnym predstavením nových vlajkových modelov Samsungu máme celkom jasnú predstavu o tom, čo nás čaká. Smartfóny Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge sa budú snažiť pokračovať v úspechu predošlej generácie. 

Prispieť má k tomu rad dôležitých zmien a vylepšení. O jednom sa šuškalo už dávnejšie, no doteraz ho žiadny zdroj nevedel dôveryhodne potvrdiť. Ide o odolnosť voči vode, ktorou napríklad vynikajú Xperia smartfóny. Web zauba.com sa zaoberá evidenciou a spracovaním dát z dovozu a vývozu rôznych artiklov, hlavne pre podnikový segment.

Z tohto webu už v minulosti uniklo niekoľko informácií, ktoré potvrdili dané vlastnosti ešte nepredstavených smartfónov. Čerstvý dodávateľsky výpis komponentov naznačuje, že Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge budú odolné voči vode.

Samsung-Galaxy-S7 Samsung-Galaxy-S7

Výpis obsahuje niekoľko „nepremokavých“ komponentov vrátane mikrofónu alebo slotov na SIM karty pre zariadenia s označením SM-G930 (Galaxy S7) a SM-G935 (Galaxy S7 Edge). Web Zauba okrem toho prezradil aj veľkosti displejov. Tie sú síce známe už dlhšie, ale potvrdenie zo strany ďalšieho zdroja príde vždy vhod. Galaxy S7 bude vybavený 5,1 palcovým displejom a model Galaxy S7 Edge 5,5 palcovým zobrazovacím panelom. V oboch prípadoch sa samozrejme bavíme o technológii Super AMOLED a QHD rozlíšení.