Indonézska pobočka Samsungu to zrejme nevydržala a na verejnosť vypustila prvé komerčné video, propagujúce ešte nepredstavené high-end smartfóny Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Video odhaľuje dve zásadné funkcie. 

Tou prvou je už známe bezdrôtové nabíjanie, ktoré sme videli aj pri predchádzajúcej generácii. Pri Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge by ale malo nabíjanie prebiehať ešte o niečo rýchlejšie. Bezdrôtové nabíjanie je určite skvelou funkciou, klasický kábel je ale vzhľadom na rýchlosť nabíjania stále nenahraditeľný.

Novinkou je odolnosť voči vode. Očakávať môžeme certifikáciu na úrovni IP67. To znamená, že by sme mohli zariadenia ponoriť do hĺbky jedného metra po dobu 30-tich minút. Inováciou prešiel aj fotoaparát. Už Galaxy S6 dokázal zhotoviť veľmi slušné fotografie za zhoršených svetelných podmienok. Galaxy S7 túto možnosť posunie ešte ďalej. Minuloročnú kritiku za absenciu slotu pre pamäťové karty si Samsung zobral k srdcu a obe novinky vybaví možnosťou rozšírenia internej pamäte prostredníctvom microSD kariet.


galaxys7

Samsung rovnako vyrovnal náskok napríklad Xperia high-end modelov, čo sa týka dvojdňovej výdrže na jedno nabitie. Batéria narástla z 3000 mAh na 3600 mAh a s optimalizačnými vylepšeniami by mal aj Galaxy S7 / S7 Edge vydržať na jedno nabitie dva dni. Všetko ale závisí od intenzity používania zariadení, preto túto informáciu treba brať skôr s rezervou.

Teraz si už pozrite spomínané propagačné video.