Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 neponúkne možnosť premeniť microSD kartu na interné úložisko

Samsung Galaxy S7 neponúkne možnosť premeniť microSD kartu na interné úložisko

13
Má Android 6.0 Marshmallow, no aj tak nebude možné používať vloženú pamäťovú kartu miesto pôvodného interného úložiska. Samsung nás dnes poriadne prekvapil, novinka Galaxy S7 a S7 edge totiž neobsahuje funkciu, ktorá predstavuje jednu z hlavných predností nového operačného systému.

Obrovské sklamanie výrobca ospravedlňuje tým, že podľa jeho názoru chcú používatelia kartu na jednoduché premiestňovanie súborov, ako sú napríklad multimédiá a nie ako náhradu za interné úložisko smartfónu. Sčasti to samozrejme pravda aj je, no sprístupnenie takej možnosti nie je určite nikdy na škodu. Ide hlavne o to, aby výber záležal na používateľovi a nie výrobcovi. Ak by túto funkcionalitu do nadstavby TouchWiz predsa len integrovali, smartfón kartu naformátuje a tým vymaže všetko, čo sa na nej v danej chvíli nachádza.

Samsung sa rozhodol nepoužiť model osvojiteľného úložiska z Android Marshmallow. Veríme, že naši používatelia chcú microSD kartu na transfer súborov medzi ich telefónom a iným zariadením (notebook, tablet atď.), špeciálne na fotografie a videá, ktoré vyhotovia s fotoaparátom.

TIP Android 6.0 umožní používať microSD ako interné úložisko

Systém Marshamallow predstavil Google ešte v polovici minulého roka a na spotrebiteľský trh dorazil po príchode dvoch nových Nexus smartfónov od LG a Huawei. Mnohí poprední výrobcovia ho v týchto týždňoch poskytujú vo forme veľkej aktualizácie vrátane ich vlastnej nadstavby, ktorá môže, ale aj nemusí obsahovať všetky softvérové novinky. A Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 a taktiež ešte čerstvý LG G5 predstavujú názorné výnimky. V prípade HTC One A9 je zase táto možnosť napríklad k dispozícii.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov