Veľmi ospevovaná ale aj veľmi kritizovaná nová generácia Galaxy smartfónov je tu. Modely Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge patria bez okolkov k špičke, čo sa segmentu mobilných technológií týka. Výrobca neexperimentoval, ale vylepšil rôzne aspekty, ktoré si to na základe minuloročných výčitiek zaslúžili.

Dá sa povedať, že väčšina uniknutých informácií, či skôr všetky, korešpondujú s realitou. Konzervatívnejší Samsung Galaxy S7 je po dizajnovej stránke takmer totožný s predchádzajúcou generáciou. Novinkou sú viac zaoblené hrany, ktoré prispievajú k lepšiemu úchopu a celkovej ergonómii.

Ďalšou novinkou je certifikácia na úrovni IP68. Samsung Galaxy S7 tak dokáže odolať vode aj prachu. Prakticky mu nevadí dážď, sprcha, obliatie nápojom alebo krátke ponorenie. Certifikácia pokryje väčšinu situácií, do ktorých sa môže bežný používateľ dostať. Samsung Galaxy S7 je vybavený 5,1-palcovým AMOLED displejom s QHD rozlíšením, procesorom Snapdragon 820 (o 30 % vyššia rýchlosť a až o 60 % vyšší grafický výkon) alebo Exynos 8890 (v závislosti od trhu) a úplne novým 12 Mpx fotoaparátom (predný 5 Mpx). Kapacita RAM je stanovená na 4 GB, interné úložisko pohltí 32 GB dát (možnosť rozšírenia prostredníctvom microSD kariet až do 200 GB) a batéria má kapacitu 3000 mAh. Rozmery zariadenia sú 142,4 x 69,6 x 7,9 mm pri váhe 152 g. Pracovať budeme s OS Android vo verzii Marshmallow a nadstavbou TouchWiz.

Galaxy S7

Čo sa týka extravagantnejšieho Galaxy S7 Edge, hardvérová výbava je v podstate takmer rovnaká, ako v prípade vyššie spomenutej Galaxy S7. S7 Edge ale má až 5,5-palcový AMOLED displej s QHD rozlíšením a väčšiu batériu s kapacitou 3600 mAh. Aj v tomto prípade je zariadenie vybavené certifikáciou IP68 a bezdrôtovým nabíjaním.

FOTOAPARÁT

Pri Galaxy S7 smartfónoch je úplne nový fotoaparát. Ten má na prvý pohľad „iba“ 12 Mpx, podstatné inovácie ale prebehli niekde inde. Tento fotoaparát dokáže pohltiť o 95 % viac svetla, ako fotoaparát na predošlej generácii Galaxy S6. Zároveň ide o snímač s najširšou clonou v segmente mobilných fotoaparátov (f / 1.7).

Ďalším unikátnym detailom je tzv. Dual Pixel technológia, ktorá je známa z poloprofesionálnych kamier. Táto technológia umožní rýchlejšie zaostrovanie tak, že skombinuje informácie z dvoch bodov na snímači fotoaparátu. Docieli sa tým vôbec najrýchlejšie zaostrovanie spomedzi všetkých doteraz známych mobilných fotoaparátov. Po dizajnovej stránke fotoaparát konečne markantne nevytŕča z tela zariadení.

ALWAYS ON

Novinka, s ktorou dnes prekvapilo aj LG. Určite už viete, že vďaka Always-on funkcii uvidíte na displeji len tie najdôležitejšie údaje. Správy, notifikácie, zmeškané hovory, e-maily…V tomto prípade má ale Samsung Galaxy S7 / S7 Edge navrch. Ich AMOLED displej dokáže vypnúť pixely, čiže svietiť budú len tie, ktoré budú mať na svedomí zobrazovanie informácií. Navyše, ak smartfón vložíte do vrecka nohavíc, displej sa vypne úplne.

Galaxy S7 Edge

CENA A DOSTUPNOSŤ

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge budú k dispozícii na hlavných medzinárodných trhoch 11. marca. Zariadenia sa budú dať pred týmto dátumom predobjednať. Samsung Galaxy S7 bude stáť približne od 650 – 700 €, model Galaxy S7 Edge od 750 – 800 €. Nižšie si môžete pozrieť oficiálne sprievodné video, ktoré vás s novými high-end smartfónmi zoznámi.


Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov