Jeden z množstva konceptov Galaxy Note smartfónu

Do predstavenia novej generácie S Pen phabletu Galaxy Note 6 ešte zostáva veľmi veľa času, no na sociálnej sieti Weibo začali čínski technologickí blogeri už teraz špekulovať o hardvérovej výbave tohto ultimátneho zariadenia.

Samsung si dá podľa nich záležať na displeji. Ten by mal trochu narásť na hodnotu 5,8 palcov. Vzhľadom na to, že Galaxy S7 bude mať 5,1 palca, Galaxy S7 Edge 5,5 palca a Galaxy S7 Edge Plus 5,7 palca, je táto možnosť vcelku logická. Zariadenia línie Galaxy Note boli vždy posadené na vrchole celého portfólia smartfónov kórejského Samsungu.

Konkrétne sa hovorí o Slim RGB AMOLED displeji, ktorý si zachová QHD rozlíšenie (1440 x 2560 pixelov) a bude obsahovať až 1024 tlakových bodov. Vďaka novému „slim“ prevedeniu by mal byť displej veľmi tenký, čo umocní hlavne používateľský zážitok z pera S Pen. Samsung zostane verný PenTile Matrix technológii, čiže pixely budú mať aj naďalej tvar diamantov.

samsung

Rovnako reálne by mohlo byť aj použitie až 6 GB operačnej pamäte RAM (snáď to už bude prostrediu TochWiz stačiť). Samsung totižto nedávno oznámil, že začína s produkciou 12 Gb LPDDR4 RAM pamätí, ktoré sú zhotovené 20 nm výrobným procesom. Samsung je prvou spoločnosťou na svete, ktorej sa to podarilo. Keďže sa v jednom bajte nachádza 8 bitov, 12 Gb pamäť dokáže uchovať 1,5 GB informácií. Spojenie takýchto štyroch čipov v dvoj-kanálovej konfigurácii skutočne umožní bezproblémové osadenie 6 GB operačnej pamäte RAM do smartfónu alebo tabletu.

...ďalší dizajnoý koncept pre Galaxy Note
…ďalší dizajnový koncept pre Galaxy Note

O procesore sa samozrejme ešte nedá hovoriť, zachovaná by ale mala byť politika dvoch verzií. Prvá je vlastná réžia v podobe Exynos čipu a druhý model bude osadený kremíkom z dielne spoločnosti Qualcomm. Fotoaparát by mal byť v podstate rovnaký, ako v onedlho predstavených modeloch Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. 12 Mpx rozlíšenie bude dopĺňať pokročilá stabilizácia obrazu „Super OIS Plus“, ktorá bude využívať pre dokonalú stabilitu až päticu osí. O kapacite batérie alebo zmene dizajnu sa zatiaľ nehovorí a neexistuje ani najmenšia indícia či malý náznak. Ako to však už v prípade Samsungu chodí, nové a čoraz viac istejšie informácie sa budú vynárať postupne, s blížiacim sa predstavením smartfónu. Momentálne si ale najväčšiu pozornosť žiadajú modely Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge, ktoré budú predstavené 21. februára 2016.