Sundar Pichai je na pozícii generálneho riaditeľa spoločnosti Google už rok. Na pozíciu prišiel z vedenia projektov operačného systému Android a Chrome po tom, ako došlo v spoločnosti k výraznej reorganizácii.

Pôvodný zakladatelia spoločnosti Google, Larry Page a Sergey Brin, založili úplne novú spoločnosť Alphabet Inc. Google je vlastne jej dcérskou firmou aj spolu s ostatnými pridruženými projektami. Google tak potreboval nového riaditeľa.

Renomovaná agentúra Bloomberg dnes zverejnila zaujímavé informácie, ktoré sa týkajú odmien rok starého šéfa Google. Vo veľkých korporáciach je bežné, že sa odmeny odovzdávajú vo forme akcií spoločnosti. Sundar Pichai dostal akcie v hodnote 199 miliónov dolárov, pričom ide vôbec o najväčší balík akcií, aký bol kedy spoločnosťou Google vyplatený. Akcie ale budú prevádzané postupne v priebehu najbližších troch rokov. To je celkom slušná motivácia zostať na „šéfovskej stoličke“ do roku 2019. Sundar Pichai sa tak v podstate stal najlepšie plateným riaditeľom v USA, pokiaľ ho samozrejme niekto do konca roka netromfne.

Alphabet

Materskej spoločnosti Alphabet Inc. sa darí, preto neodišli na prázdno ani jej ďalší vedúci pracovníci. Finančný riaditeľ Alphabet Inc. si prišiel na 38,3 miliónov dolárov v akciách a človek, ktorý má na starosti cloud platformu spoločnosti Google dostal 42,8 miliónov dolárov vyplatených v akciách. Najvyšší čas začať sa lepšie učiť.