Úvod Zaujímavosti Nepoužívajte telefón počas nabíjania! 13-ročné dievča skončilo s takto vážnym zranením!

Nepoužívajte telefón počas nabíjania! 13-ročné dievča skončilo s takto vážnym zranením!

Matka trinásťročného dievčaťa varuje pred skrytým nebezpečenstvom

24

 

Telefóny sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov a ich využívanie už berieme tak prirodzene, ako pozeranie televízie či čítanie kníh. Jedno dievča z amerického Illiois sa však na vlastnej koži presvedčilo, ako sa zo smartfónu môže stať veľmi nebezpečná zbraň.

Jackie Fedro, matka spomínanej dievčiny sa rozhodla, že Vianoce predstavovali perfektnú príležitosť pre nový telefón. Rozhodli sa teda navštíviť predajňu T-Mobile, kde jej vybrala telefón LG d500 známy aj ako LG Optimus F6. „Jeden z dôvodov, prečo sme sa konečne rozhodli zainvestovať do nového telefónu bol jej šialený rozvrh hodín.

Takto vyzeral krk Gabbie hneď po incidente
Takto vyzeral krk Gabbie hneď po incidente

Po Vianociach všetko prebiehalo v úplnom poriadku. Nový telefón mladej Gabbie, asi ako každému dievčaťu v jej veku, vyčaril úsmev na tvári. Radosť však netrvala príliš dlho. „Keď sa to stalo, dobehla po schodoch dole a držala sa za krk,“ vysvetľuje Jackie. „Mala také bolesti, že strašne kričala.“ Jej mama sa prirodzene veľmi zľakla, vôbec totiž nevedela, čo sa stalo.

Je to ten najhorší pocit na svete. Ten pocit, keď matka vidí svoje dieťa v takých veľkých bolestiach a vôbec nevie, ako jej pomôcť. Trvalo jej asi päť minút, kým nám vôbec vedela povedať, čo sa stalo.

popalenina-2

Gabbie svojej mame povedala, že svoj telefón používala počas toho, ako sa nabíjal. Z ničoho nič ju mala potriasť elektrina, ktorá z telefónu preskočila na jej náhrdelník, ktorý jej spôsobil popáleniny.

Utrpela bolestivé popáleniny druhého stupňa a teraz má jazvu okolo jej krku,“ vysvetľuje Jackie, ktorá ďalej dodala, že jej dcéra mala na sebe kovový náhrdelník z obchodu Claire’s.

popalenina-3

Smartfón bol zakúpený u operátora s originálnym príslušenstvom, takže napodobeniny nabíjačiek či nabíjacieho kábla môžeme vylúčiť. Rodina o celkom prípade informovala ako T-Mobile, tak aj LG. Výrobca smartfónov zatiaľ nereagoval, operátor však ponúkol, že Gabbie dodá nový telefón a zaplatí všetky poplatky za ošetrenie.

Operátor si zároveň vypýtal zariadenie, ktoré spôsobilo bolestivé zranenie, aby na ňom mohol podniknúť testy. Rodina im už telefón zaslala.