To, o čom sa šuškalo už dávnejšie, je konečne potvrdené. Kórejská spoločnosť LG predstaví svoj nový vlajkový smartfón 21. februára na podujatí MWC 2016 v Barcelone, čiže v rovnaký deň ako Samsung model Galaxy S7.

Momentálne je ťažké povedať, či ide o správny krok, alebo nie. Každopádne pôjde o skutočný súboj titánov. Obe spoločnosti sa budú na svojich tlačových podujatiach predbiehať vlastnosťami a inováciami svojich nových smartfónov. Zabudnúť nemôžeme ani na tretieho očakávaného hráča.

Čínske Xiaomi predstaví high-end model Mi 5 o pár dní neskôr, 24. februára. V tomto prípade prichádza na um známe porekadlo, kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. Pri konečnej cene očakávaných zariadení to bude platiť určite, pri ostatných parametroch to už tak isté nie je. Ako sme vás už informovali, LG G5 má prísť s úplne prekopaným dizajnom. Výrobca konečne zvolil kovové telo, uvidíme aj oblejšie hrany a kultové tlačidlá zo zadnej strany sa presunú naspäť na konvenčnú bočnú stranu. Na zadnej strane nájdeme pre zmenu snímač odtlačkov prstov a možno aj duálne prevedenie fotoaparátu.

galaxys7To je oproti Galaxy S7 výrazný rozdiel, keďže tento smartfón naopak žiadnymi veľkým vizuálnymi zmenami neprejde. Uvidíme tak len v detailoch pozmenený minuloročný Galaxy S6. To platí ale iba pri vzhľade. Obe zariadenia budú vybavené čipom Snapdragon 820, obe ponúknu QHD rozlíšenie svojich displejov, ktoré prekonávajú veľkosť uhlopriečky piatich palcov. Pamäť RAM bude mať v oboch prípadoch 3, resp. 4 GB kapacitu. Dokonca sa Samsung podľa špekulácií vráti aj k pamäťovému microSD slotu. Výhodou môže byť tiež avizovaná odolnosť voči vode a prachu, nehovoriac o výrazne lepšej výdrži na jedno nabitie v prospech Samsungu.

LG si zase môže získať sympatie za svoje intuitívne a minimalistické užívateľské prostredie, s ktorým sa dokážu stotožniť aj menej zdatnejší technologickí používatelia. Samsung každý rok „vykrikuje“, ako TouchWiz optimalizoval a vylepšil, no skúsenosti používateľov z diskusných fór a sociálnych sietí hovoria niečo iné.

21. február 2016 bude pre technologických nadšencov veľký deň a všetky dôležité informácie z tohto dňa vám určite prinesieme.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny