Ako už iste viete, smartfón LG G5 uzrie svetlo sveta 21. februára 2016 na podujatí Mobile World Congress v Barcelone. V rovnaký deň predstaví svoj vrcholový smartfón aj Samsung. Samozrejme ide o Galaxy S7 / S7 edge.

Zo strany LG ide o veľmi odvážny krok. Nové Galaxy smartfóny na seba zvyknú strhnúť väčšinu pozornosti, čo by mohlo LG uškodiť. Pokiaľ má ale LG nejaké eso v rukáve, môže byť všetko naopak. Pri propagačných pozvánkach výrobcu LG sme si všimli vcelku originálne prevedenie.

Kým napríklad konkurenčný Samsung pripravuje promo materiály so všetkou vážnosťou, ktoré často dopĺňajú dizajnové renderované náhľady alebo dramatická hudba v krátkych video shotoch, LG to vzalo naopak. Ich bannery obsahujú až detinské animácie, zobrazujúce rôzne hračky a množstvo farieb.

LG_G5 LG_G5 LG_G5Ako bude LG G5 vyzerať nám napovedal výrobca Spigen, ktorý ukázal ochranné príslušenstvo pre daný smartfón. Spigen takto koná už na pravidelnej báze, takmer pred každým predstavením dôležitejšieho zariadenia. Podobne to bolo aj pri Galaxy smartfónoch. Okrem toho má model LG G5 poháňať Snapdragon 820 spolu s 3 alebo 4 GB operačnej pamäte RAM. Povráva sa, že displej bude vyrobený OLED technológiou, bude mať 5,3 palca a veľmi jemné QHD rozlíšenie. Prekvapením nebude ani duálny, 16 Mpx fotoaparát, ktorý bude pravdepodobne vybavený aj funkciou manuálneho režimu pri video zázname. Funkcia bude prebraná z modelu V10.

LG-G5-Spigen

Čo si pre nás LG a Samsung skutočne pripravili sa dozvieme približne o dva týždne. Určite sa však máme na čo tešiť.