Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Za keramický Xiaomi Mi 5 zaplatíme cez 400 eur, najlacnejšia verzia bude...

Za keramický Xiaomi Mi 5 zaplatíme cez 400 eur, najlacnejšia verzia bude stáť o 100 menej

0

Chystáte sa na pred malou chvíľou predstavený Mi 5 od Xiaomi? Tak by ste mali vedieť, že ani tentokrát od nás nebude výrobca pýtať závratne sumy, ako to majú zvykom tradičné značky. Ak ale túžite po keramike, budete si musieť pripraviť trošku väčší rozpočet.

Na výber budú tri rozdielne modely – základný a zároveň tej najdostupnejší by mal zákazníkov vyjsť okolo 300 eur, stredný model o 50 eur viac a model s keramickou konštrukciou až cez 400 eur. Keramika nahradí 3D sklo Gorilla Glass 3, ktorým disponujú obidve verzie s nižšou cenovkou. Okrem skla a keramiky tvorí konštrukciu novinky ešte aj kvalitný kovový rámik bo bokoch tela.

Zákazníci dostanú na výber z troch farebne rozdielnych kúskov (biela, čierna a zlatá). Dostupnosť je hlásená na 1. marec, ale zatiaľ iba v Číne, čo ale nebude vôbec žiadny problém, pretože Xiaomi Mi 5 zaradí do ponuky množstvo medzinárodných e-shopov. Počítať tak zrejme môžeme s GearBest, Everbuying alebo tiež obľúbeným Xiaomiforsale.

Model Xiaomi Mi 4s, ktorý čínsky výrobca ukázal popri Mi 5, by mal zase stáť okolo 250 eur. Nižšia cena sa však odráža v slabších technických špecifikáciách či použitých materiáloch. Mi 4s pozostáva z kovového unibody tela, čipsetu Snapdragon 808, 5-palcového LCD displeja vo Full HD a biometrického snímača odtlačkov. Dostupnosť je rovnaká, ako v prípade vlajkovej lode Mi 5.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov