Spoločnosť Google zamestnáva tých najlepších a najkreatívnejších ľudí na svete. Zamestnanci majú dokonca časť pracovného času vyčlenenú na vlastné projekty. Takto napríklad vznikla virtuálna realita Google Cardboard.

Max Braun, jeden zo zamestnancov spoločnosti Google dostal zaujímavý nápad. Pri rannom holení by si rád pozrel najnovšie správy zo sveta alebo napríklad aj aktuálne počasie, aby vedel čo ho vonku čaká pred tým, než vyrazí do práce. Vytvoril tak inteligentné zrkadlo a ako sám hovorí, nebolo to vôbec zložité.

Potreboval na to obojsmerné reflexné sklo, klasický zobrazovací panel, resp. displej a základnú dosku so skromným hardvérom. Užívateľské prostredie naprogramoval behom krátkeho času, keďže obsahuje iba pár stoviek riadkov kódu. Zatiaľ sa mu podarilo naprogramovať len zobrazovanie správ zo zdroja Associated Press a počasia z Forecast.

Ako autor ďalej hovorí, do budúcnosti chce určite pridať aj dopravné spravodajstvo a vlastne celé portfólio informácií aj s hlasovými príkazmi v rámci služby Google Now. Experimentuje zatiaľ so zariadeniami Chromecast, Nexus Player alebo Fire TV od Amazonu. Nižšie nájdete pár snímkov, ktoré smart zrkadlo ukazujú v praxi.

Max-Brauns Max-Brauns Max-Brauns