Instagram je okrem fotografií plný aj rôznych krátkych videí. Tie sa stali obľúbeným artiklom hlavne vďaka obmedzenej dĺžke. Do videa tak musia užívatelia vtesnať všetko čo chcú sprostredkovať, čiže ich konzument si môže byť istý, že sa nebude nudiť. 

Takýmto spôsobom sa šíria hlavne vtipné videá, ktoré si vždy vyslúžia aj slušnú dávku „lajkov“. Video publikácie na Instagrame si obľúbili aj zadávatelia reklamy. Počet video reklám je dokonca väčší, ako počet reklám zobrazených len prostredníctvom fotografie, resp. promo obrázku.

Videám na Instagrame ale chýbal veľmi dôležitý údaj. Pri videách sa síce zobrazoval počet „lajkov“, ktorý mohol zhruba odzrkadľovať aj počet zobrazení, takáto metrika je ale viac ako nepresná. Predstavitelia Instagramu dnes informovali, že pri videách zavedú počítadlo prehratí. Tento údaj je napríklad grom video serveru YouTube.

instagram

Údaj o počte prezretí ale zároveň nevytlačí informáciu o počte označení „páči sa mi to“. Tá síce nebude viditeľná, ale po kliknutí na počet prehratí sa zobrazí aj informácia o počte „lajkov“. Novinka bude zavedená v najbližších týždňoch a objavovať sa bude postupne vo všetkých verziách aplikácií naprieč platformami, ako aj vo webovom rozhraní.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]