Čínskej spoločnosti Huawei sa minulom roku nesmierne darilo, čo sa týka ziskov, ako aj počtu predaných smartfónov. Vyzerá to, že tento rok nebude iný a Huawei doň vstúpil s doslova rekordným číslami.

Predmetom novoročnej kalkulácie bol smartfón Huawei P8 Lite. Ide o veľmi vydarené zariadenie, ktoré kombinuje priaznivú cenu s veľmi elegantným dizajnom a primeranými parametrami. Týchto smartfónov sa od oficiálneho uvedenia na trh (pred deviatimi mesiacmi) predalo v Európe 9 miliónov kusov. Celosvetový predaj dokonca reprezentuje číslo na úrovni 16-tich miliónov predaných kusov.

Ešte zaujímavejšie sú čísla z minulého mesiaca tohto roku 2016. Tlačové oddelenie spoločnosti Huawei zverejnilo, že počas januára doručili zákazníkom 12 miliónov smartfónov, čo predstavuje nárast o 93 % v porovnaní s januárom minulého roku 2015. Prvý mesiac spravidla patrí k najslabším mesiacom v roku, čo sa týka predaja elektroniky ale aj iného tovaru. Ide zväčša o následok vianočnej nákupnej horúčky, kedy ľudia zvyknú míňať na elektroniku najviac peňazí.

P8-Lite
Huawei P8 Lite

Vlastníte alebo vlastnili ste nejaký produkt z dielne Huawei? Ako ste s ním boli spokojní?