Úvod Aplikácie Google aktualizoval aplikáciu Moje mapy. Po dvoch rokoch

Google aktualizoval aplikáciu Moje mapy. Po dvoch rokoch

4

Spomínate si ešte na aplikáciu Moje mapy od Google? Ani my nie. Aplikácia slúži používateľom na to, aby si mohli vytvárať vlastné mapy a to spôsobom označovania konkrétnych bodov záujmov. K nim si následne môžu pridať aj vhodný popis. 

Funkcionalita je v celku užitočná. Pri plánovaní dovolenky alebo napríklad výletu po Európe si prostredníctvom bodov označíte miesta, ktoré chcete navštíviť, kde sa chcete ubytovať alebo najesť. Takúto mapu môžete zdieľať ďalším účastníkom dovolenky alebo sa k bodom necháte jednoducho navigovať.

Aplikácia dostala po dvoch rokoch neočakávanú aktualizáciu, ktorá ju preniesla v čase do súčasnosti. Úplne nový je diazajn aplikácie, ktorý prešiel do Material dizajnu, a tak korešponduje s ostatnými Google aplikáciami. Pri spustení sa vám zobrazí sprievodca funkciami aplikácie, môžete si prezerať fotografie, ktoré sú s označenými miestami spojené, alebo pribudlo zobrazenie Street View (pokiaľ je v danom mieste dostupné). S aplikáciou klasických Google máp zase získate pohľad na celú trasu k označeným bodom záujmov aj s navigáciou.

moje_mapy

Aktualizácia už svieti v obchode Google Play a pokiaľ vám jej funkcionalita príde vhod, nainštalujte si ju.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.m4b“]