Aj keď sa to možno nezdá, sociálna sieť Facebook je tu s nami už dvanásť rokov. Najväčší rozmach zaznamenala samozrejme až v posledných rokoch, dátum vzniku jej ale nikto uprieť nemôže. Študentský projekt prerástol do niečoho, čo sa dá dnes označiť za internetový fenomén. 

Od roku 2011 Facebook zdvojnásobil svoju používateľskú základňu na 1,59 miliárd aktívnych jedincov. Tí sa samozrejme aj postarali o rekordné zisky spoločnosti v roku 2015. Príjem pochádzal z rôznych odnoží reklamných sprostredkovaní.

Facebook sa rozhodol toto výročie osláviť so svojimi používateľmi. Každému z nich „pripol“ na nástenku s novinkami priateľské video, ktoré sumarizuje vašu „sociálno-facebookovskú“ históriu hlavne prostredníctvom fotografií s priateľmi. Odporúčame ho ale nezdieľať, keďže mnoho vašich FB priateľov to bude považovať za spam.

facebook

Pokiaľ svoju komunikáciu prostredníctvom Facebook chatu alebo Messenger aplikácie radi obohacujete o rôzne nálepky, Facebook si pre vás pripravil sadu nových. Opäť ide o rôzne, aj animované zvieratká, ktoré vyjadrujú rôzne postoje a emócie. Nové nálepky nájdete v ich oficiálnom obchode TU.

Facebook dokázal behom 12-tich rokov spojiť neuveriteľné množstvo ľudí po celom svete. Aj napriek jeho mnohým negatívam, za ktoré môžu z väčšej časti hlavne samotní používatelia, si tento sociálno-spoločenský kult zaslúži obdiv.