Pri aktualizáciách aplikácií sme si už zvykli, že často dôjde len k opravám chýb alebo vylepšeniam optimalizácie. Ide o zmeny na pozadí aplikácií, ktoré užívateľ často ani nepostrehne. Sem tam sa objaví nejaké vylepšenie dizajnu alebo pridanie novej funkcie.

Z času na čas ale vývojári pripravia aktualizáciu, ktorá zásadne zmení používateľské jadro ich aplikácií. Takéto zmeny sú veľmi náročné, keďže používatelia si neradi zvykajú na výrazné zmeny v ich obľúbených aplikáciách. Zásadné novinky preto treba pripraviť tak, aby sa s nimi užívatelia čo najlepšie stotožnili.

Podľa najnovších správ, modrá sociálna sieť Facebook chystá pri svojej aplikácii Messenger veľké zmeny. Neudejú sa ale na poli dizajnu ani používateľského rozhrania. Facebook plánuje do aplikácie Messenger integrovať funkciu SMS správ. S SMS integráciou vývojári Facebooku experimentovali už v roku 2012, ale v roku 2013 ju zavrhli. Vyzerá to, že ten správny čas nastal až teraz. Aj keď sa to možno v dobe mobilného internetu a množstva komunikačných aplikácií nezdá, SMS správy sú ale stále veľmi často používaným komunikačným prostriedkom. Operátori ich už pri najlacnejších paušáloch ponúkajú zadarmo a neobmedzený počet. SMS konverzácie budú v aplikácii označené fialovou farbou.

fb

Druhou zásadnou novinkou je podpora viacerých účtov. Táto novinka poteší hlavne prevádzkarov rôznych Facebook stránok a jej využitie bude skôr obchodného charakteru. V blízkej budúcnosti tak budete môcť komunikovať s technickou podporou rôznych spoločností alebo internetových obchodov priamo cez Facebook Messenger. Facebook testuje novú funkcionalitu na bližšie neurčenom počte používateľov hlavne v USA. Ide o štandardný postup Facebooku a po úspešnom otestovaní aktualizáciu zverejní aj pre širokú verejnosť.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca“]