Boston Dynamics je spoločnosť zaoberajúca sa vývojom robotov, ktorú v roku 2013 kúpil Google. O spoločnosti prakticky nie je nič počuť a ani sa žiadnym spôsobom neprezentuje. Len dva či trikrát za rok z ničoho nič zverejní video, ktoré vždy vyráža dych.

Spoločnosť vo videách ukazuje svoje napredovanie vo vývoji umelej inteligencie a robotiky. To posledné zobrazuje najnovšiu generáciu humanoidného robota menom Atlas. Tento robot má až prekvapivo intuitívne pohyby, dokáže si otvoriť dvere, kráčať po nerovnom teréne v lese alebo dvíhať krabice so záťažou.

Vo videu je najlepšia ukážka pádu na zem. Robota hrubou silou „zložia“ k zemi, no ten nezostane nečinne ležať ako by sme očakávali, či videli pri ostatných podobných robotoch. Atlas sa postaví späť na nohy behom niekoľkých sekúnd. Človek by až očakával, že mu robot tento zákerný útok vráti.

Robot Atlas je navrhnutý pre prevádzku v interiéroch aj exteriéroch. Jeho primárnou úlohou je mobilná manipulácia s bremenami. Atlas meria 1,75 metra, váži 81 kilogramov a poháňa ho elektricko-hydraulický systém. Pozrite si tak trochu desivé video reálneho „terminátora“.