Úvod Výrobcovia Honor Chcete smartfón, ktorý môžete softwarovo meniť a vylepšovať? Honor 5X je pre...

Chcete smartfón, ktorý môžete softwarovo meniť a vylepšovať? Honor 5X je pre vás

6

Väčšine z nás stačí taká softwarová výbava a verzia operačného systému, aká prichádza priamo od výrobcu. Samozrejme, aplikácie a hry si môžete stiahnuť z Google Play, no operačný systém až tak ľahko nezmeníte. Niektorí z nás však majú radi zmenu.

Ak spadáte do tej druhej kategórie a radi sa vŕtate v operačnom systéme a nahrávate doň nové moduly či ho úplne celý meníte, máme pre vás parádny tip. Telefón, ktorý pre vás môže byť priam perfektný je Honor 5X a tu je pár dôvodov, prečo tomu tak je.

  • Je lacný. A nemáme na mysli zle alebo lacno spracovaný. V ruke totiž pôsobí veľmi vydarene a dokonca má aj slušnú výbavu, čo sa komponentov týka. Čo máme na mysli je to, že vás nebude stáť štyristo, päťsto a ani šesťsto eur. Rýchle vyhľadávanie totiž odhalí, že Honor 5X sa predáva za menej než 250 eur. Slušný výsledok!
  • Huawei vám pomôže odomknúť bootloader. Niektoré spoločnosti robia všetko preto, aby ste nevedeli odomknúť bootloader a následne zmeniť software, s ktorým prichádzajú. Niekedy je to v mene zabezpečenia, čo v niektorých prípadoch chápeme, niekedy je to však úplne zbytočné. Honor 5X vám dáva priestor nainštalovať si naň čokoľvek chcete. V rukách tak môžete mať telefón bez blbostí od operátora. Huawei dokonca ponúka vlastný návod, ako bootloader odomknúť čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie. Palec hore!
  • Prekvitajúca komunitná podpora. Jednoduché inštrukcie, ktoré vám napovedia ako odomknúť bootloader a flashnúť si novú ROM. Vylepšenia, nové verzie OS a moduly Xposed. Hovorí vám to niečo? Ak áno, máte sa na čo tešiť.

Za 250 eur teda dostanete telefón, ktorý je dobrý takmer pre všetkých z nás. Prichádza síce s EMUI, zvláštnym dizajnovým počinom nalepeným na Androide, no práve vďaka jednoduchosti práce so zariadením si ho kedykoľvek môžete vymeniť za niečo, čo vám vyhovuje viac.