Známy výrobca ťažkých strojov už dávnejšie preniesol svoju značku a povesť aj do segmentu mobilných technológií. Výsledkom toho boli vysoko odolné smartfóny s operačným systémom Android, ktoré sa nebáli aj drsnejšieho zaobchádzania.

V podstate ale tieto zariadenia neboli ničím výnimočné a ponúkali špecifikácie korešpondujúce skôr so strednou alebo nižšou triedou. Nový model S60 zmení povesť výrobcu CAT a právom sa môže označovať za inovátora.

Smartfón S60 je totižto vôbec prvým smartfónom na svete, ktorého fotoaparát je vybavený vstavanou FLIR termovíziou. Zároveň ide o prvý smartfón na svete, ktorý odolá vode až do hĺbky piatich metrov. Fotoaparát vytvára živý tepelný obraz v reálnom čase, meria teplotu povrchu a samozrejme môžete týmto spôsobom nahrávať fotografie aj videá. Rozlíšenie je obmedzené na hodnotu 640 x 480 pixelov.

S60

Aby sme nevynechali ostatné detaily, smartfón CAT S60 beží na Androide Marshmallow, poháňa ho procesor Snapdragon 617 s 3 GB operačnou pamäťou RAM, 32 GB úložiskom a LTE konektivitou. Displej má uhlopriečku 4,7 palca a žiaľ len 720p HD rozlíšenie. Ovládať ho ale môžete aj v rukaviciach alebo za mokra. Displej má jas 500 nitov a ochranná vrstva Gorilla Glass 4 je hrubá až 1 mm, oproti štandardným 0,4 mm. Batéria má kapacitu 3800 mAh.

cat-s60

Smartfón CAT S60 zamieri na pulty predajní koncom mája za cenu 649 €. To nie je málo, pokiaľ ale hľadáte zariadenie do drsných podmienok, určite stojí za to. Svoj podiel na cene má určite aj spomínaná termovízia.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny