Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Batéria Samsung GALAXY S7 vraj vydrží až 2 dni pri bežnom používaní

Batéria Samsung GALAXY S7 vraj vydrží až 2 dni pri bežnom používaní

4

Nová vlajková loď spoločnosti Samsung má byť krásna a dobre vybavená. Jej batéria má na jedno nabitie vydržať oveľa dlhšie, ako je to bežné pri súčasných hi-tech smartfónoch s operačným systémom Android. V odborných kuloároch sa hovorí až o dvoch dňoch.

Novinka, ktorá bude predstavená už o pár dní, ponúkne zrejme to, po čom mnohí z nás tak veľmi túžia. Ak zoberieme do úvahy až 17 hodinovú výdrž pri pozeraní videa na 100 percentnej úrovni jasu, z Galaxy S7 môže byť, čo sa energetického manažmentu týka, celkom poriadne zviera. Súčasná generácia vydrží za rovnakých podmienok prehrávať Full HD video zhruba 10 – 11 hodín, čo je neporovnateľne menej ako sa očakáva od jej nástupcu.

Informácia, na základe ktorej sa špekulácia šíri, pochádza od známeho blogera a technologického odborníka Eldara Murtazina. Ten v minulosti stál za množstvom neskôr potvrdených únikov súvisiacich s ešte nepredstavenými modelmi.

Murtazin tvrdí, že Samsung Galaxy S7 vydrží na jedno jediné nabitie aj dva celé dni. A to pri bežnom používaní, 75% jase a neustále zapnutej LTE konektivite. Na svedomí to teda zrejme má optimalizácia nadstavby TouchWiz či jeden z dvoch nových čipsetov, ktoré očakávaný Android smartfón poženú. V niektorých verziách bude k dispozícii Snapdragon 820 a v iných zase Exynos 8 Octa, známy aj pod označením Exynos 8890. Očakávať sa ale dajú i výrazne väčšie kapacity integrovaných batérií. Klasické prevedenie zariadenia má ponúknuť 3000 a Galaxy S7 edge pre zmenu až 3500 mAh akumulátor.

Samsung novinky predstaví 21. februára ešte pred oficiálnym začiatkom podujatia MWC, ktoré odštartuje deň na to. V rovnaký deň dokonca uvidíme aj G5 od juhokórejského konkurenta LG.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny