Niekedy v septembri minulého roka sa objavili prvé informácie, že hra známa z platformy iOS, Alto’s Adventure, dorazí aj do obchodu Google Play. Ide pritom o jednu z najlepšie hodnotených hier pre smartfóny a tablety.

Verzia hry pre Android bude totožná s verziou, akú nájdeme v obchode s aplikáciami pre platformu iOS. Jediná veľká zmena spočíva v cene. Kým pre platformu iOS je hra dostupná za takmer tri doláre, používatelia platformy Android si ju môžu stiahnuť zadarmo.

Alto’s Adventure je free-to-play titul, v ktorom budete s priateľmi snowboardovať cez krásne alpské hory, staroveké lesy a dlho opustené ruiny. Po ceste budete zachraňovať stratené lamy a rátať musíte s nástrahami v podobe desivých priepastí. Vašu zimnú púť budú sprevádzať neustále sa meniace prvky alebo plynúci čas. Na prvý pohľad nejde o nič unikátne, hra ale vyniká nesmiernou eleganciou a špičkovo vzatou minimalistickou grafikou. Mnohí hru označujú za akúsi formu digitálneho umenia. Podobné superlatívny si napríklad vyslúžila aj hra Monument Valley, ktorá podobne patrí medzi najlepšie mobilné hry vôbec. Nižšie si môžete pozrieť sprievodné video k hre, ktoré vás o jej inštalácii určite presvedčí.


[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noodlecake.altosadventure“]